المقادير1- كيلو مكرونة اقلام طبعا
2-نصف لحمه مفرومة + 2بصلة كبيرة+ 5طماطمات +ملح وفلفل اسمر وكركم
لحمه مفرومه
بصل
مقادير البشاميل 10 ملاعق كبار دقيق
+كيلو لبن
واحد مكعبفاين فودز
ملاعق زبدة اوسمن حسب الرغبة برضو
+ملح وفلفل اسمر
+بيضة
طريقة التحضيراولا نسلق المكرونة ونزلها من على النار جامدة كويس ونشطفها ونضع عليها قليل من الملح والفلفل الاسمر
ثانيا طريقة العصاج
نبشر البصلتين ونقليهم يعنى تكون لونة اصفر ثم نوضع عليها اللحم المفروم ثم نعمل صلصة بالطماطم ونضعها على اللحم المفرومة وهى على النار ثم نضع كركم معلقة متوسطة وملح وفلفل اسمر وجزء من الجبن التركى المبشور على اللحمة وهى على النار لكى تعطى مذاق لذيذ
ثالثا طريقة البشاميل
نضع الخمس ملاعق زبدة على النار وبعد ما تسيح نضع عليهم ال10 ملاعق دقيق كويس ثم يصفر الدقيق وبعد ذلك نبعدها من على النار ثم نضع قليل من اللبن ونقلب وبعد كدة نرجعها تانى لنار تمام كدة ونقلب وهى هتتقل معاكم كل متتقل نضع جزء من اللبن وفى الاخر نطفى عليها ونضع عليها ملح فلفل اسمر مكعب المرقة وبعد ما تبرد نضع عليها بيضة تمام وفى الاخر نحضر صينية كبيرة وتدهن بالزبدة ويكون الفرن شغال قبل ما نضع الصينية فية 10 دقائق المهم ثم نشطف المكرونة ثانية وناتى بحلة ونضع المكرونة ونضع العصاج وجزء من البشاميل ونقلبهم جيدا وعليهم البسطرمة وباقى الجبن التركى ثم نضعهم فى الصينية تمام وحطيها من على الشبكة وبعد كدة افتحى ولما تتحمر من فوق ادخلى شوكة وشوفى لو طلعت مش ملزقة تبقا تمام
بالهناء والشفاء